Vaniljkransar

Hämta vår jul-ebok med julrecept utan gluten, mjölk eller vanligt socker. Klicka här

Testa dessa sköna veganska vaniljkransar, en kombo av vanilj och mandel som aldrig kan gå fel. Ungsbakta eller råa som kulor.

Du behöver

100 g mjuka dadlar
200 g malda mandlar eller färdigt mandelmjöl
3 msk. kokosolja
1 nypa salt
4 msk. kokospalmsirap
Kornen från 1 vaniljstång eller 3 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Bakform: Denna mini bagelform

Så gör du

Mosa eller mixa dadlarna med kokosolja och kokospalmsirap till en slät massa

Knåda dadelmassan med vanilj, salt och till sist mandelmjöl.

Knåda noggrannt och rulla degen till lillfingertjocka stänger (ca. 6-7 cm) och forma till kransar. Bakas i ugnen i ca 10-15 min i 180 grader. Om du önskar att kransarna ska vara helt jämna och fina så kan du baka dem i en form. Du kan även välja att dehydrera kransarna i 10-12 timmar eller att rulla till små saftiga bollar.

Strö ev. lite ätbart glitter över innan servering.