Mungbönsvåfflor med getost och spenat

En smarrig och matig lunchvåffla som ser vacker ut i sin gröna färg och smakar vidunderligt med härlig topping.

Receptet ger ca 6-8 våfflor

Du behöver

2,5 dl kokta mungbönor
2 vitlöksklyftor
1 msk fiberhusk                                                                                                         1 dl fryst och tinad spenat
1 dl getost                                                                                                                    1 msk olivolja                                                                                                              1 dl vatten
Svartpeppar & örtsalt

Så gör du

Koka mungbönorna mjuka eller köp färdigkokta. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer eller mixa i en blender till en slät massa. Häll smeten i våffelformen. Grädda våfflorna i ugnen på 180 gradir i 20-25 minuter. Om du önskar en crispy våffla kan du ta dem ut ur formen och värma dem på gallret i ugnen i ytterligare några minuter.

Servera med den topping du älskar. Exempelvis stekt svamp, kimchi och pesto med brännässlor

Se andra recept på smarriga våfflor