Mungbönsvåfflor med getost och spenat
En smarrig och matig lunchvåffla som ser vacker ut i sin gröna färg och smakar vidunderligt med härlig topping.
Receptet ger ca 6-8 våfflor
Du behöver
2,5 dl kokta mungbönor
2 vitlöksklyftor
1 msk fiberhusk
1 dl fryst och tinad spenat
1 dl getost
1 msk olivolja
1 dl vatten
Svartpeppar & örtsalt
Så gör du
Koka mungbönorna mjuka eller köp färdigkokta. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer eller mixa i en blender till en slät massa. Häll smeten i våffelformen. Grädda våfflorna i ugnen på 180 gradir i 20-25 minuter. Om du önskar en crispy våffla kan du ta dem ut ur formen och värma dem på gallret i ugnen i ytterligare några minuter.
Servera med den topping du älskar. Exempelvis stekt svamp, kimchi och pesto med brännässlor
Se andra recept på smarriga våfflor