Syrensaft

Syrener både doftar och smakar fantastiskt. Använd syrener i juice, glass och som pynk på kakor och sallader. Gör en härligt smakfull saft med klasar av ätbara blommar.

Du behöver:
Cirka. 20 klasar syrener
1 liter vatten
1 tsk citronsyra
2 citroner
2-3 dl björksöt eller 5 msk honung


Gör såhär:

Skaka blommorna lätt för att få bort insekter och skölj dem noga. Sprid ut blommorna på tidningar så att de sista små krypen har en chans att fly. Ta bort blad och grova stjälkar och lägg blommorna i en stor skål tillsammans med citronskivor. Strö över björksöt eller honung. Koka en liter vatten och häll över blommorna. Låt drycken dra 4-5 dagar i kylen. Sila och häll saften i rengjorda flaskor.

Servera med isbitar.

Fotograf: Cophia Nirrvana