Squashvåfflor

Det här är ett av våra favoritrecept på lunchvåfflor. Squash och halloumiost ger en härligt välsmakande våffla med spröda kanter och en saftig kärna. 

Du behöver:

Recept till 4 våfflor:

1 squash
200 g halloumi ost (du kan också använda annan hård ost)
2 ägg
1 dl havregryn
en nypa slat (halloumi är rätt salt så smaka av innan)

Så gör du:

Riv squashen grovt på ett rivjärn och låt den stå några minuter. Pressa ut det mesta av vattnet från squashen i diskhon med hjälp av handen eller en sil. Riv halloumiosten grovt. Lägg riven squash och halloumi, ägg, havregryn, salt i en skål eller matberedare och mixa ihop det.

Förvärm ugnen till 180 grader. Baktid i silikonvåffelform är 20-25 min.

Lämplig för frys och smakar gott både varmt och kallt toppat med din favoritfyllning.

Gudinnetips: Kan även stekas som rösti på pannan.

Receptet är inspirerat av Emma Martinys squashrösti