Squash rullar med tomat tapenade

Läckra tilltugg som förrätt eller på tapasbordet.

Du behöver

Verktyg; matberedare eller minihackare

SQUASH RULLAR
2 squash
Lite olivolja till pensling
Vitlöksspiror
Övrigt: Tapasspett

TOMATTAPENADE
1 glas kronärtskockor (ca 200 gram)
100 gram soltorkade tomater i olja
2 msk. solrosfrön
1/2 citron
Nymalen peppar
Havssalt


Så här gör du

SQUASH RULLAR

Skär squash i tunna avlånga skivor – använd gärna ett mandolinjärn om du har. Pensla de tunna squashskivorna med lite olja och grilla dem kort på båda sidor så att de blir mjuka och får fina bruna grillränder.

Lägg två teskedar tomattapenad i mitten av varje bit grillad squash och rulla ihop den. Garnera med färska groddar och stick igenom ett tapasspett.

Servera som ett läckert tilltugg till en drink, som förrätt eller på ett tapasbord tillsammans med en massa annat gott.

TOMATTAPENADE
Hacka kronärtskockorna i en matberedare eller minihackare. De soltorkade tomaterna fiskas upp ur oljan och hackas med - tillsammans med solrosfrön och citronsaft. Tillsätt eventuellt lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Mixa väl. Krydda med salt och peppar.

Servera till tapas, som fyllning i squashrullar (ovan), eller som dip till bröd.

Receptet är från Johanne Mosgaards bok Grøn Grillfest
Fotograf: Maria Amme