Spicy blomkål

Blomkålen är en av de typer av kål som kan användas till otroligt många saker. Smoothies, glass, gröna rätter, som "ris", etc.  Här bakas den hel och smakar fantastiskt och ser supersnygg ut vid servering.

Du behöver

1 blomkålshuvud
1/2-1 dl olivolja eller smält smör
2 tsk rökt paprika pulver eller vanlig paprika

1 dl näringsjäst (obs, det är inte jäst)
1 tsk vitlökspulver
Salt

Så gör du

Ta bort blomkålens gröna blad och lägg den i ett fat eller på en plåt med stjälken ned. Blanda ingredienserna och pensla dem på blomkålen. Strö sedan över salt.

Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.

Servera direkt och riv eventuellt parmesan eller strö kryddor över blomkålen. Kålen kan också skäras i buketter och bakas i ca. 20 minuter. Blanda dina favoritkryddor, chili, kanel etc. i oljan.