Det här är en kaka till dej som älskar mjuk, krispig, salt, sött och smarrigt gånger hundra.
receptet är från en E-bok 'Et væld af lækkerier', som är skapad av Camille själv som står bak vår fantastiska kakao.
Du bhöver
9 st.
Botten: 3/4 dl jordnötssmör (90 g)
35 g solrosfrön
1/2 dl havregryn
1 daddel
Karamell: 100 g dadler
1/2 dl vand
Topping: 1 dl jordnötter
50 g
ceremonial cacao
Så gör du
Botten: Rosta solrosfrön och havregryn i en panna tills de är gyllene. Ta kärnan ur dadeln. Mixa dadeln och jordnötssmöret och rör ner havregryn och solrosfrön. Pressa ut massan till 1/2 cm hög platta på bakplåtspapper.
Karamell: Mixa dadlar och vatten. Bred ut karamellen på botten.
Topping: Strö jordnötter ovanpå karamellen. Hacka kakaon och smält den på svag värme under omrörning i en kastrull. Fördela ovanpå.
Lägg snickertårtan i frysen i min. 30 minuter. Skär i 9 bitar.