Salted caramel tårta med choklad ganache

Salted caramel och chocklad är bara MAGISKT ihop. Denna tårta är enkel att göra och ha i frysen. Pyntas med bär på toppen innan servering.

Du behöver:

Dadelbotten:
150 gram dadlar (urkärnade) 
60 gram rostade mandlar eller hasselnötter
60 gram mandelmjöl
1 msk kokosnektar
1 nypa salt (smaka av utefter hur "salty" du vill ha den)

Choklad ganache:
100 gram mörk choklad
2 msk kallpressad kokosolja
1 msk kokosnektar
1 msk nötsmör efter smak. Ex mandelsmör
1 nypa salt och vanilj

Topping:
Jordgubbar i skivor, hallon, blåbär ex. Myntablad eller ätbara blommor gör kakan super vacker. Passionsfrukt är också gott till den intensiva chokladsmaken. Du kan alltid välja att toppa med en vaniljkräm också.

Kakform: ca. 24 cm. i diameter

Så gör du:

Rosta nötterna eller mandlarna i 150 grader i ca 10 minuter. Lägg alla ingredienser till dadelbotten i en matberedare och kör tills den är mjuk och kladdig. Ha i lite extra kokosnektar om den är för torr.

Tryck ut massan i en form (ca 24 cm. I diameter) med bakplåtspapper i botten och vik upp kanten lite lätt så att den "håller" chokladganachen.

Smält chokladen över vattenbad och tillsätt övriga ingredienser i chokladganachen. Rör om väl tills det blir krämigt och blankt. Häll ganachen över dadelbotten. Ställ in kakan i frysen i min. 40 minuter tills chokladganachen stelnat helt.

Ta ut ca. en halvtimme innan servering och garnera med bär.

 

Enjoy<3

Receptet är inspirerat av Vegan Niinja / Niina Snijder.