Salted Caramel N'ice Cream

Kanske den bästa Nïce Cream du kommer att smaka :-)

Du behöver:

Till ca. 10 stk.

Glass:
2 dl vatten
1 näve cashewnötter
2 dl kokosmjölk
2 msk lecithin granulat eller två äggulor
3 msk kokospalmsirap eller annan sirap
1 tsk vaniljpulver

Karamell:
2 1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokospalmsirup 
1 tsk salt

Så gör du:

Glass:
Mixa alla ingredienser till glassen i en mixer. Låt det frysa i en glassmaskin eller häll i en behållare och ställ i frysen. Rör i glassen var 20e minut i ca. 1 timme eller till glassen börjar att få en konsistens.

Karamell:
Häll kokosmjölken i en gryta och tillsätt kokospalmsirap och salt. Värm upp på moderat värme och låt det "koka in" i ca 30 minuter till massan är seg och karamell-aktig.


Häll sedan massan på et bakplåtspapper (strö ev. lite god salt över) och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt i frysen i 30 minuter. Ta ur karamellen och skär den i strimlor.

Häll glassen i en glassform och lägg en strimla karamell i var glass. Ställ i frysen i två timmar.