Salted Caramel N'ice Cream
Du behöver:
Till ca. 10 stk.
Glass:
2 dl vatten
1 näve cashewnötter
2 dl kokosmjölk
2 msk lecithin granulat eller två äggulor
3 msk kokospalmsirap eller annan sirap
1 tsk vaniljpulver
Karamell:
2 1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokospalmsirup
1 tsk salt
Så gör du:
Glass:
Mixa alla ingredienser till glassen i en mixer. Låt det frysa i en glassmaskin eller häll i en behållare och ställ i frysen. Rör i glassen var 20e minut i ca. 1 timme eller till glassen börjar att få en konsistens.
Karamell:
Häll kokosmjölken i en gryta och tillsätt kokospalmsirap och salt. Värm upp på moderat värme och låt det "koka in" i ca 30 minuter till massan är seg och karamell-aktig.
Häll sedan massan på et bakplåtspapper (strö ev. lite god salt över) och lägg ett bakplåtspapper över. Sätt i frysen i 30 minuter. Ta ur karamellen och skär den i strimlor.
Häll glassen i en glassform och lägg en strimla karamell i var glass. Ställ i frysen i två timmar.