Kalla vårrullar med jordnötssås

Smarrigt och färgsprakande tilltugg som alla älskar.

Du behöver

Rispapper
1/4 spetskål
1/2 gurka
1-2 avokado
1 röd eller gul paprika
3 morötter
2 vårlök
ev. 1 sötpotatis (stekt i tunna skivor eller rå)
ev. lite kallrökt lax alternativt stekt svamp eller tofu för ett vegetariskt alternativ

Jordnötssås
3 msk jordnötssmör
3 msk tamari/soja
Lite lime eller citronsaft
6 msk vatten
1 msk söt chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
lite finhackad ingefära
lite cayennepeppar

Gör såhär

Gör jordnötsdipp genom att röra ihop alla ingredienser i en skål.

Skär alla grönsaker så fint som möjligt.

Stek ev. tofu och/eller svamp i skivor, i lite olja och valfria kryddor.

Ta en bit rispapper i taget och lägg den i ett fat/stor skål med vatten. Låt stå i cirka 30 sekunder.

Ta upp rispappret och lägg det på en stor skärbräda.
Lägg fyllningen ca 1/3 inuti på mörkt rispapper.

Pressa ihop fyllningen ordentligt medan du rullar den tätt – och vik in sidorna så att det blir botten i båda ändarna.

Skär rullarna i 2 bitar och servera dem med jordnötsdippen och lite av sweet chilisåsen för sig själva.