Raw brownie med vit choklad-hallon-citronfrosting

En saftig och vacker brownie med vit choklad och hallon. MUMS!

Du behöver

BROWNIE
120 g cashewnötter eller valnötter
100 g dadlar utan kärnor
4 msk raw kakao pulver 
1 msk kokosnektar 
70 g mandelmjöl
4 msk mandelsmör eller annat nötsmör
En nypa havssalt

FROSTING
140 g cashewnötter (blötlagda i 3 timmar eller längre)
Saft från 1 citron
30 g raw kakaosmör 
4 msk lönnsirap eller kokosnektar 
200 ml kokosgrädde
1 msk kallpressad kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver eller vanilj essence
150 g hallon

Gör såhär

Mixa alla ingredienser till brownies i en stark mixer tills allt klippar ihop och det går att forma en boll med degen. Tryck ut på ett bakplåtspapper.

Frosting:
Smält kakaosmör och kokosolja. Mixa de blötlagda cashewnötterna tillsammans med resten av ingredienserna (förutom hallonen!) till en kräm, den ska vara helt slät när den är färdig, det tar en stund att mixa. Ställ krämen i kylen i 30 minuter. Vänd försiktigt ner hallonen i krämen och bred ut krämen över brownies. Skär i bitar. Dekorera gärna med mer hallon. Förvara i kylen.

Rescept och foto: Niina Snijder