Glutenfri Rabarberpaj

Här får du receptet på vår bästa rabarberpaj. Helt glutenfri. Vi gillar att göra små pajer, men du kan också bara göra en stor paj. Receptet här räcker för 1 stor paj eller 4-5 mindre pajer (beroende på formens storlek). Om du använder små pajformar är det en bra idé att använda form med avtagbar botten.

Du behöver

500 g rabarber, sköljda och skurna i 1/2-1 cm bitar
2 msk. björksocker eller kokospalmsocker
4 dadlar
1 tsk rivet citronskal
1/2 vaniljstång delad på mitten
2 ägg
8 mjuka medjoul dadlar
1 dl kokosflingor
3 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
3 msk. smör eller kokosolja


Gör såhär

Lägg rabarber, björksocker, 4 dadlar, citronskal och en halv vaniljstång i en kastrull och tillsätt vatten så att rabarbern nästan täcks. Låt rabarberna puttra i 5-10 minuter och rör om under tiden. Se till att "mosa" dadlarna väl in i gröten så att de ger efter sig sötman.

Ta bort vaniljstången (och eventuella kärnor från dadlar!) Från rabarbergröten. Smöra pajformarna med lite kokosolja eller smör. Blanda nu de 4 medjodlarna noggrant med smör och ägg. Tillsätt kokosflingor och mandelmjöl och knåda till en mjuk men fast deg. Fyll pajformarna med degen.

Häll rabarbergröten över pajdegen. Baka i ugnen vid 200 grader i 25-30 min.

Fotograf: Cophia Nirrvana