Krämig Rabarberglass
En krämig glass med rabarber som är full av smak av sommar. Utan tillsatt socker och mjölkprodutker.
VERKTYG elvisp, glassform och glasspinnar
INGREDIENSER (10 glasspinnar)
150 g. snittade rabarber
2 dl vatten
Korn från 1/2 vaniljstång
4 finhackade dadlar
3 msk honung
2 burkar kokosmjölk - inte light
1 pasteuriserad äggula eller 1 msk Lecithin Granulat
ÖVERDRAG
1 dl smält kakaosmör
3 msk kokosgrädde (den fasta delen av en burk kokosmjölk, ju mer fast desto bättre )
3 msk sukrin melis korn från 1/2 vaniljstång
Gör såhär
Koka upp rabarber, vatten, dadlar och vaniljkorn och låt sjuda tills de är möra men inte kokt till en puré. Det tar ungefär 5-6 minuter.
Om rabarbergröten blir för brun kan du lägga till en matsked rödbetsjuice eller 1 tsk rödbetpulver. Ställ i kylen. Vispa kokosmjölk, honung och äggula. Vänd ned rabarbergröten. Fördela krämen i glassform, sätt en pinne i varje glass och lägg dem i frysen tills de är frusna.
Gör den vita chokladöverdraget genom att smälta chokladsmöret och rör ner ingredienserna väl. Du kan också bara smälta en god vit chokladkaka.
Ta ut den frysta glassen ur formarna och doppa glassen i den smälta vita chokladen. Strö omedelbart med frystorkade hallon eller annan garnering innan chokladen stelnar. Lägg dem i frysen igen tills de ska serveras.