Rabarber Glass

En läcker "Gräddglass" som får tankarna tillbaka till sommar och mormors mat. Utan tillsatt socker och mjölkprodutker.

VERKTYG elvisp, glassform och glasspinnar

INGREDIENSER (10 glasspinnar)

150 g. snittade rabarber
2 dl vatten
Korn från 1/2 vaniljstång
4 finhackade dadlar
3 msk honung
2 burkar kokosmjölk  - inte light
1 pasteuriserad äggula eller 1 msk Lecithin Granulat

ÖVERDRAG
1 dl smält kakaosmör
3 msk kokosgrädde (den fasta delen av en burk kokosmjölk, ju mer fast desto bättre )
3 msk sukrin melis                                                                                                 korn från 1/2 vaniljstång

Gör såhär

Koka upp rabarber, vatten, dadlar och vaniljkorn och låt sjuda tills de är möra men inte kokt till en puré. Det tar ungefär 5-6 minuter.

Om rabarbergröten blir för brun kan du lägga till en matsked rödbetsjuice eller 1 tsk rödbetpulver. Ställ i kylen. Vispa kokosmjölk, honung och äggula. Vänd ned rabarbergröten. Fördela krämen i glassform, sätt en pinne i varje glass och lägg dem i frysen tills de är frusna.

Gör den vita chokladöverdraget genom att smälta chokladsmöret och rör ner ingredienserna väl. Du kan också bara smälta en god vit chokladkaka.

Ta ut den frysta glassen ur formarna och doppa glassen i den smälta vita chokladen. Strö omedelbart med frystorkade hallon eller annan garnering innan chokladen stelnar. Lägg dem i frysen igen tills de ska serveras.