Proteinrika raw cupcakes

Proteinrika chokladmuffins med hallonkräm som smakar så syndigt att du inte har någon aning om att de är super sunda.

Till ca. 10 stk.

Du behöver

CUP CAKE BOTTEN
5 mjuka dadlar
1 1/2 dl pumpafröproteinpulver
2 tsk. chiaproteinpulver (eller 2 teskedar chiafrön indränkt i vatten)
5 msk rå kakaopulver
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 msk salt
Eventuellt. lite vatten eller kokosolja

CHOKOLADCREME
1 burk kokosmjölk (inte light)
3 msk rå kakaopulver
4 msk kokospalmsocker

HALLONCREME 
1 burk kokosmjölk (inte light)
3 msk mosade hallon
4 msk kokospalmsocker eller björksocker
1 tsk rödbetspulver


Gör såhär

CUP CAKE BOTTEN
Mixa i matberedare tills degen är slät och forma degen till små minikoppformar. Om degen inte hänger ihop tillräckligt bra kan du tillsätta lite vatten eller kokosolja tills degen har rätt fast konsistens.

CHOKOLADCREME
Kyl burken med kokosmjölk före användning. När du öppnar den ska kokosmjölken delas upp i en tjock, krämig del och en flytande klar vätska. Skrapa försiktigt ut den tjocka kokoskrämen ur burken. Vispa ihop kokoscremen väl med kakaopulver och kokospalmsocker. Häll chokladkrämen i en sprutpåse och låt den svalna i ca. 30 minuter. Dekorera dina muffins med cremen.

HALLONCREME
Kyl burken med kokosmjölk före användning. När du öppnar den ska kokosmjölken delas upp i en tjock, krämig del och en flytande klar vätska. Skrapa försiktigt ut den tjocka kokoskrämen ur burken. Vispa cremen med hallon, kokospalmsocker (eller björksocker) och rödbetspulver. Häll hallonkrämen i en sprutpåse  och låt den svalna i ca. 30 minuter. Dekorera dina muffins med grädden. Du kan strö dina cup cakes med Cake Dust eller och frystorkade hallon 

Receptet är från Caroline Fibæks bok Hormonel Harmoni (Dansk)

Foto: Camilla Hey