Portobellopaté

Portobellopaté är mild och smarrig. Den påminner om vanlig paté. Solrosfröens naturlige innehåll av lecitin gör patén krämig och gräddaktig.


Till 4 personer

Du behöver

VERKTYG matberedare

4 dl portobellosvamp
1 dl solrosfrö, som legat i blöt i 7 timmar i saltvatten
1 dl valnötter, som legat i blöt i 7 timmar i saltvatten
3 msk olivolja
1 klyfta vitlök
¼ rödlök
1 tsk citronsaft
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk timjan
½ tsk kryddpeppar
1 msk tamari
1 tsk himalayasalt

Gör såhär

Rengör portobellosvamparna och skär dem i mindre bitar. Kör svampen i en matberedare med de andra ingredienserna tills den har en konsistens som en puré. Servera portobellopurén med marinerad lök, inlagda gurkor, fikon och en god salsa. Servera ev. med glutenfritt bröd eller knäckebröd.

Recept är från 42Raw
Fotograf: Kristian Holm