Pesto med kirskål
Vild och gratis mat som slår all mat från butiken när det kommer till näringsinnehåll. Det gör nästan alltid vild mat :-)
1 klyfta vitlök
1 msk. parmesanost eller
1 msk näringsjäst (vegan)
1 näve solrosfrö
Saft från 1/3 citron - smaka av om det behövs mer
1 dl olivolja salt och peppar
Du behöver
2 stora nävar kirskål (de unga skotten är godast. Ta ev. bara från toppen)1 klyfta vitlök
1 msk. parmesanost eller
1 msk näringsjäst (vegan)
1 näve solrosfrö
Saft från 1/3 citron - smaka av om det behövs mer
1 dl olivolja salt och peppar
Gör såhär
Plocka, skölj och mixa alla ingredienser.
Smaka ev. av med extra citron, salt och peppar. Du kan alltid ha i lite extra olivolja om du vill ha en tunnare pesto.
Häll peston i ett skållat glas. Håller sig i kylen i ca. en vecka.