Pepparnötter

En söt klassiker som smakar som pepparkakor – här i en helt ny version. Du kan baka pepparnötterna i ugnen ca. 10 min i 180 grader. Du kan även dehydrera pepparnötterna i 10-12 timmar eller rulla dem till små saftiga raw pepparnötskulor.

Ingredienser:    
3 msk. kokosolja
5 msk. kokospalmsirap  
1 tsk. mald ingefära
1 tsk. mald kanel
1 tsk. vitpeppar
1 tsk. kardemumma
100 g mjuka dadlar
200 g malda mandlar (malda i kaffekvarn eller i matberedare)


Mosa eller mixa dadlarna med kokosolja och kokospalmsirap tills du får en mjuk dadelmassa. Knåda massan med ingefära, kanel, vitpeppar, kardemumma och till sist mandelmjöl.
Knåda ordentligt och rulla degen till lillfingertjocka stänger. Skär stängerna i små bitar. Bakas i 180 grader i ca. 10 minuter tills kakorna är gyllene och spröda.