Passionsfrukt mousse i choklad

Passionsfrukt och choklad ger dubbel kärlek i denna oemotståndligt läckra passionsfruktmousse som serveras i ett tunnt chokladskal.

Till 4-8 st

Du behöver

Till formerna:
100 g mörk choklad (välj den chokladen du tycker är godast)

Mousse:
75 g cashewnötter (blötlagda över natten)
Saft från 1/2 citron
145 g passionsfrukt pulp
60 g kallpressad kokosolja
1/2 tsk brain blend (för färgens skull)
20 g raw kakaosmör 
2 msk lönnsirap eller kokosnektar 
En nypa vanilj & en nypa salt

Gör såhär

Smält chokladen och fördela hälften av chokladen mellan 4 muffinsformar (gärna i silikon) eller 8 mindre former. Ställ i frysen tills chokladen stelnat. Fördela resten av chokladen mellan formerna så att det blir som två lager. Ställ tillbaka i frysen och när chokladen stelnat lossna försiktigt formerna från chokladen. Ställ chokladformerna i frysen så länge.

Mousse:
Tryck passionsfrukt pulpen genom en sil så att kärnorna separeras från saften. Mixa passionsfrukt saften tillsammans med resten av ingredienserna tills det är slätt och krämigt, det kan ta en stund. Smaka eventuellt av med lite mer sötma eller vanilj. Ställ krämen i frysen en stund tills den har stelnat. Spritsa sedan moussen i chokladformerna och dekorera med tex bär. Låt stå i kylskåpet om de inte ska serveras direkt.❤MUMS!
Gudinnetips:
På bilden har moussen förvandlats till en läcker påskdessert men var inte rädd för att leka med pynten och servera moussen som en dessert som passar till årstiden.

Rescept och foto: Niina Snijder