Paprika med fyllning

Fylld paprika är en smarrig liten rätt som nästan kan göras till en hel måltid om du serverar dem tillsammans med en god sallad.

Til. 2 personer

Du behöver

Verktyg matberedare

2 st. röd eller gul paprika
1 dl valnötter, blötlagda i saltvatten i 7 timmar eller över natten
2 msk nama shoyu eller tamari eller Coco Aminos
1 dl broccolibuketter
1 dutt färsk persilja
1 tsk färsk rosmarin
1 msk olivolja
1 msk b-jäst (näringsjäst)
2 msk pinjekärnor
2 msk hackad rödlök                                                                                cayennepeppar efter smak
1 dl hackad bladselleri                                                                                              salt och peppar

Gör såhär

Hacka rosmarin och persilja fint. Kör alla ingredienser - förutom selleri - i en matberedare tills konsistensen blir som paté. Alla ingredienser kan också finhackas med en kniv och röras om ordentligt i en skål. Rör ned den hackade sellerin i patéen. Krydda med salt och peppar. Skär av paprikans topp och ta bort fröna. Fyll patéen med paprika.

PS: Kan också bakas i 20 minuter i ugnen vid 180 grader - men den är superfräsch och god som rå.

 

Recept är från boken 42Raw

Fotograf: Kristian Holm