Pankaksdröm med vit chokladmousse och hallon

En supergod och glutenfri pannkakstårta med härlig vit chokladmousse och hallon.

Pannkakor (eller gör dina egna favoriter):

200 g bovetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk kardemumma
3 ägg
4 dl växtmjölk - t ex havremjölk
saften från 1/2 citron
1 msk kokospalmsocker eller rörsocker
lite (vegetabiliskt) smör eller kokosolja till stekning

Grädde:
180 g kakaosmör eller vit choklad
5 dl alpro vispad sojagrädde eller annan växtbaserad grädde
300 g tinade hallon
1-2 msk rörsocker
1 tsk vaniljsocker
Eventuellt 1-2 tsk pitaya (drakfrukt superfoodpulver) - då blir krämen helt rosa!

Gör smeten till pannkakorna genom att mixa alla ingredienser i en blender eller i en skål och använd en stavmixer. Kyl i 15-30 minuter.

Värm sojagrädden försiktigt (koka inte) och tillsätt kakaosmöret. Låt det smälta i grädden och mixa sedan kort med en stavmixer. Kyl eller frys in och låt krämen svalna helt.

Baka under tiden pannkakorna och ställ sedan i kylen.

Ta ut grädden ur frysen eller kylen och vispa med stavmixer tills den blir fluffig. Rör sedan ner sockret och vaniljpulvret och rör till sist försiktigt ner de tinade hallonen i grädden.

Låt gärma bären rinna av lite om de är väldigt blöta. Spara ev. den saften till garnering.

När pannkakorna svalnat helt sätts kakan ihop lager på lager av pannkakor och grädde.

Garnera med färska bär, mynta och ev lite choklad och den sista saften från hallonen.

Låt kakan vila i ca. 15 minuter, så att den håller när du vill skära vackra bitar av den.