Glutenfri paj med öring och grönkål

En liten och enkel paj med öring som är gjord på glutenfri pajdeg. Du kan även använda annan fet fisk om du inte har just öring hemma.

Du behöver

Fyllning:
2 ägg
2 dl grön puré*
1 msk rivet citronskal från en ekologisk citron
salt
peppar
250 g färsk öringfilé eller annan fisk
150 g grönkål (frusen och upptinad kål kan också användas)
1 dl små gröna ärtor
1 näve färska örter

*Grön puré:
3-4 buketter lätt ångad broccoli
100 g babyspenat
2 1⁄2 dl gröna ärtor, färska eller upptinade

Pajdeg:
125 g fettreducerat mandelmjöl
75 g tapioca-stärkelse
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk örtsalt
50 g smör
1 ägg

Gör såhär

Grön puré: Ånga broccolin mycket lätt i osaltat vatten. Skölj spenaten noga. Lägg alla gröna saker i din mixer eller matberedare, och mixa tills purén är helt slät.

Blanda de torra ingredienserna väl. Smula ner smöret. Blanda smör och mjöl och tillsätt sedan ägget. Degen behöver inte knådas men ska bara blandas till en sammanhängande deg som du med en gång fördelar i pajformen. Ca. 28 cm i diameter.

Sätt ugnen på 170 grader. Rör ihop ägg, grön puré, citronskal, salt och peppar. Skär öringfilén i mindre bitar. Fördela grönkål, öring och ärter jämnt på pajbotten. Baka pajen i 20 minuter, eller tills äggmassan stelnat. Strö över örter
och rivet citronskal.

Receptet är från Natural Food av Katrine Tuborgh.
Foto av Katrine Tuborgh