Ostvåfflor med soltorkade tomater
Krispiga matvåfflor med utsökt smak av ost, tomat och basilika.
Om du använder ett elektrisk våffeljärn istället, värmer du upp våffeljärnet och häller en stor matsked deg på var och en av de belgiska våffelplattorna. Stäng våffeljärnet och låt våfflorna baka i ca. 5 minuter. Det är viktigt att du inte öppnar våffeljärnet innan våfflorna är klara.
6 - 8 stk. bakade i denna våffelform
Du behöver:
(Ger ca. 6-8 våfflor)
5 ägg
Ca. 100 g. bovetemjöl
3 msk soltorkade tomater (antingen torra eller i olja)
100 riven getost (veganskt alternativ: 1 msk näringsjäst som ger ostaktig smak)
1 dl plantbaserad dryck
salt och peppar
lite olivolja till att smöra formen med
Lite färsk basilika - antingen i degen eller som garnering
Gör såhär
Blanda alla ingredienser - utom riven ost - i en matberedare eller med en stavmixer. Rör den rivna osten i degen. Och häll degen i formen. Baka gärna våfflorna i vår fantastiska våffelform i ugnen vid 180 grader i ca. 20 minOm du använder ett elektrisk våffeljärn istället, värmer du upp våffeljärnet och häller en stor matsked deg på var och en av de belgiska våffelplattorna. Stäng våffeljärnet och låt våfflorna baka i ca. 5 minuter. Det är viktigt att du inte öppnar våffeljärnet innan våfflorna är klara.