Har du testat våfflor gjorda på mungbönor innan? Om inte så kommer här ett supersmarrigt recept på matvåfflor. Bara fantasin sätter gränser för vad du toppar dessa våfflor med. Stekt svamp, avokado, pesto, tahini, rödlök, koriander och chili är bara några förslag ;-)
Du behöver
150 g mungbönor
70 ml vatten
3 vitlöksklyftor
Salt och malen svartpeppar
Topping av eget önskemål
Gör såhär
Blötlägg mungbönor över natten, minst 12 timmar. Häll av vattnet som mungbönorna har legat i. Mixa mungbönor (de ska INTE kokas) med rent vatten (ca 70 ml) och pressad vitlök till en jämn smet.
Smaka av med salt och peppar. Grädda i vår fina
våffelform i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Serveras varma med härlig topping av egen smak.
Recept och bild är skapat av Niina Snijder @vegan.niinja