Mammas kollagenmuffins

När du bakar med kollagen får dina läckerheter en EXTRA skön, svampig konsistens. Det blir SÅ gott!

En av dessa muffins motsvarar en daglig dos av vårt populära kollagen - nämligen 10 gram. Det är därför vi har valt att kalla dem "mammas muffins":-)

Du behöver

12 stk.
2 msk. kokosolja
3 dl. havregryn
3 msk. sesamfrö
4 ägg
2 dl. kollagen pulver
1 dl. mörk choklad – groft hackad
4 mogna bananer
2-3 dadlar
1 msk. bakpulver
1 tsk. salt
1 1⁄2 dl. mandelmjölk eller vatten

Gör såhär

Sätt ugnen på 180 grader, vanlig ugnsvärme

Lägg alla ingredienser i en skål och vispa för han (eller använd matberedare) tills bananarna är helt mosade och det hela är blandat väl.


Fördela smeten i 12 muffinsformar (använd ekologiska formar utan skadlig kemi, t.ex. Änglamark) eller våra muffinsilikonform

Baka i 19-20 minuter vid 180 grader.

Frys dina muffins och låt dem tina på köksbordet under natten, då är de redo att baragrabba tag i när du åker till jobbet på morgonen.

Tips: Degen kan också användas till våfflor, där de bakas i ugnen i våffelformar. Mängden deg och bakningstid är densamma som för muffins.