Midsommarglass med vanilj och jordgubb
En söt Nice Cream med vanilj och jordgubbe som osar svensk midsommar. Självklart mjölkfri och glutenfri.
Du behöver
Glassform
Till 8-10 st.
2 dl vatten
1 näve cashewnötter
1 1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl kokosolja
2 msk lecithin granulat eller två äggulor
3 msk kokospalmsirap eller annan sirap eller honung
1 tsk vaniljpulver
1 näve färska jordgubbar (eller frusna)
Gör såhär
Mixa alla ingredienser till glassen i en mixer. Låt det frysa i en ismaskin eller häll i en behållare och lägg i frysen. Rör om var 20:e minut i ca. 1 timme eller tills glassen börjar få konsistens men fortfarande är flytande.
Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem i glassformen och häll glassen över jordgubbarna. Lägg sedan i frysen i min. 4 timmar.
TIPS! Ta ut alla glassar ur formen på en gång när de stelnat och frys dem i en burk med matpapper mellan glassarna. På så sätt kan du göra många glassar och ha i frysen.