Proteinrika matvåfflor

Mums, mums, mums... Vi är galna i våfflor. Speciellt de som är utan gluten och socker. Våfflor är bara något speciellt.

 

Du behöver

(Till ca. 10 våfflor)
450 g kokta, vita bönor (eller två burkar med ca 250 g i var )
Ca. 300 gram quinoamjöl
4 vitlöksklyftor
2 små lök
2 nävar persilja
3 tsk. spiskummin
3 tsk. god salt
2 tsk. bakpulver
3 dl vatten
5 msk. olivolja
Saft från 1 citron

Gör såhär

Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller med en stavmixer.

Baka våfflorna i vår smarta våffelform i ugnen vid 200 grader i ca. 20 min. Om du använder ett elektriskt våffeljärn så värmer du upp järnet först innan du häller en stor msk deg på var järn. Låt våfflorna baka i ca 5 miunuter. Det är viktigt att du inte öppnar järnet för tidigt.