Marinered rödlök utan socker

Marinerad rödlök blir aromatisk och söt och genom att marinera så försvinner den skarpa smaken av lök. Det behövs inte socker för att löken ska förvandlas till ett supergott tillbehör till smörgåsen, ungsbakta rotfrukter, patéer och till salladen. Ja, marinerad rödlök kan faktiskt användas till nästan allt för att förhöja en rätt. Detta recept är helt utan socker.

Till 1 glas

Du behöver

VERKTYG En sultburk eller annat glas

3 små/mellanstora rödlök
2 klyftor vitlök
1 tsk himalayasalt eller annat gott salt.
1 dl vitvinsvinäger
2 msk balsamvinäger
5 hela pepparkorn
1 dl olivolja
1 msk skal från en ekologisk apelsin
2 lagerblad

 

 

Gör såhär

Skålla glaset och låt det torka ordentligt.

Skär löken i tunna skivor och lägg dem i glaset.

Häll resten av ingredienserna i över löken. Skaka glaset så att lökaen täcks helt eller delvis av oljan.

Låt löken marinera i 1 timme innan den kan ätas.

Håller i kylskåp i minst 14 dagar.



recept är från 42Raw
Fotograf: Kristian Holm