Majskolvar med lime och vitlöksdressing
Receptet ger tillbehör till 4 personer.
Du behöver
VERKTYG matberedare eller blenderMAJSKOLVAR
4 majskolvar
½ dl olivolja
2 lime
Vitlöksdressing
Färsk koriander
Annat: Snöre
VITLÖKSDRESSING
100 gram cashewnötter eller solrosfrö
1 hel vitlök
2 dl vatten
1 msk. olivolja
1 msk. äppelcidervinäger
½ citron
Havsalt
Peppar
Gör såhär
MAJSKOLVAR
Öppna den färska majsen försiktigt utan att bladen faller av. Ta bort skägget/ fehåren eller vad du än kallar det ;-). Borsta kolvarna med olivolja och stäng bladen runt majskolvarna. Använd ett snöre för att stänga dem.
Grilla majskolven i ca. 25-30 minuter, vrid/vänd dem ca. var 10e minut så att de grillas på alla sidor.
Dra bladen bakåt och samla dem med snöre. Servera majsen med lime, som pressas över kolvarna samt vitlöksdressing och färsk finhackad koriander.
VITLÖKSDRESSING
Cashewnötter blötläggs i minst 2 timmar. Om du använder solrosfrön är det inte nödvändigt att blötlägga dem.
Skär toppen av vitlök och häll olivoljan över. Lägg vitlök på grillen med den öppna sidan uppåt i ca. 20 minuter tills vitlöksklyftorna är helt mjuka och har fått lite färg. Låt vitlöken svalna innan de mixas.
Skala vitlöksklyftorna från skalet och lägg dem i en mixer tillsammans med blötlagda cashewnötter eller solrosfrön, vatten, äppelcidervinäger och saften av en halv citron. Mixa ordentligt. Tillsätt lite mer vatten om du vill ha en tunnare konsistens.
Recept från Johanne Mosgaard's bok Grøn Grillfest
Fotograf: Maria Amme