Love Food Pizza med grönt

Vem älskar inte en glutenfri pizza? Denna ä så god att du inte kan märka hur sund den faktiskt är.

Till 2 st. pizza

Du behöver

BOTTEN
3 dl solrosfrön
3 dl riven squash
6 ägg
1 msk ” Psylliumfröskal”
1/2 tsk salt
1 tsk gluten-fritt bakpulver

TOMATSAUCE
1 portion, se ingredienser och recept här

TOPPING Ex. Getost, rökt lax, svamp, oliv, färska tomater, lök, basilika – bara fantasin sätter gränser.

Så gör du

Kör alla ingredienser till bottnarna i en matberedare och bred ut degen i ett ½-1 cm tjockt lager på bakplåtspapper på två bakplåtar. Degen är nästan flytande och kan inte knådas som traditionell pizzadeg. Grädda bottnarna i 200 grader i ca 6 - 10 min. Se till att de inte blir brända. Förbered tomatsåsen och bred ut den på de bakade pizzabottnarna. Strö över dina favoritpålägg och grädda pizzorna i ytterligare 5 min. Garnera med färska tomater och basilika innan servering och servera med mycket grönsallad.

Receptet är från Enjoy yourself slim

Fotograf: Camilla Hey