Love Food Pizza med grönt
Vem älskar inte en glutenfri pizza? Denna ä så god att du inte kan märka hur sund den faktiskt är.
Till 2 st. pizza
Du behöver
BOTTEN
3 dl solrosfrön
3 dl riven squash
6 ägg
1 msk ” Psylliumfröskal”
1/2 tsk salt
1 tsk gluten-fritt bakpulver
TOMATSAUCE
1 portion, se ingredienser och recept här
TOPPING Ex. Getost, rökt lax, svamp, oliv, färska tomater, lök, basilika – bara fantasin sätter gränser.
Så gör du
Kör alla ingredienser till bottnarna i en matberedare och bred ut degen i ett ½-1 cm tjockt lager på bakplåtspapper på två bakplåtar. Degen är nästan flytande och kan inte knådas som traditionell pizzadeg. Grädda bottnarna i 200 grader i ca 6 - 10 min. Se till att de inte blir brända. Förbered tomatsåsen och bred ut den på de bakade pizzabottnarna. Strö över dina favoritpålägg och grädda pizzorna i ytterligare 5 min. Garnera med färska tomater och basilika innan servering och servera med mycket grönsallad.
Receptet är från Enjoy yourself slim
Fotograf: Camilla Hey