Laxpaj med purjo

Vi äter paj hela årey. Det är bara fyllningen som varierar med årstiden.

Till 4 personer

Du behöver

Botten:
3 dl mandelmjöl
1/2 dl semsamfrö
1 msk fiberhusk
40 g smör eller kokosolja
2 ägg
1/2 tsk god salt                                                                                                         lite olja till att smörja formen med

Fyllning:
1 purjolök
200 g rökt lax
1 lök
5-8 små broccolibuketter
2 ägg
250 g havre-fraiche, alm. creme fraiche eller kokosgrädde
salt och peppar

Gör så här

Blanda husk, smör, ägg och salt tillsammans med mjölet. Smörj pajformen med kokosolja och fördela degen i formen. Tryck ut degen lite på kanterna. Baka botten i 15 minuter vid 160 grader. Skär grönsakerna och lägg dem i botten av pajen. Skär laxen i bitar och fördela över grönsakerna. Blanda ägg och fraiche, salt och peppar väl tillsammans. Sprid över grönsakerna. Baka pajen vid 180 grader i 30-40 minuter. Servera till exempel med en krispig sallad.