Lakrits Nice Cream

Vem älskar inte kombon lakrits och glass? Detta recept är ett måste om du också har en förkärlek för lakritsglass <3

Du behöver

Till ca. 10 st.

Glass:
2 dl vatten
1 näve cashewnötter
2 dl kokosmjölk
2 äggulor eller 2 msk lecithin granulat
3 msk kokospalmsirap eller annan sirap
1 tsk vaniljpulver
Ev. 3 msk Collagen Natural

Karamell:
2 1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokospalmsirap
1 1/2 tsk engelsk lakritspulver
1 nypa salt

Gör såhär

Glass:
Mixa alla ingredienser till glassen i en mixer. Låt smeten frysa i en glassmaskin eller häll i en behållare och lägg i frysen. Rör om var 20:e minut i ca. 1 timme eller tills glassen börjar få konsistens.

Karamell:
Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt kokospalmsirap, lakritspulver och salt. Värm över medel värme och låt det 'koka in' i ca. 30 minuter tills massan är kladdig och kolaliknande.

Häll sedan upp massan på ett bakplåtspapper (strö över lite mer salt) och lägg ett bakplåtspapper över. Ställ in i frysen i min. 30 minuter. Ta sedan ut kolan och skär den i strimlor.

Häll glassen i en glassform (denna form används på bilden) och lägg en remsa av kolan i varje glass. Lägg sedan glassen i frysen i min. 2 timmar.