Lakrits Nice Cream
Du behöver
Till ca. 10 st.
Glass:
2 dl vatten
1 näve cashewnötter
2 dl kokosmjölk
2 äggulor eller 2 msk lecithin granulat
3 msk kokospalmsirap eller annan sirap
1 tsk vaniljpulver
Ev. 3 msk Collagen Natural
Karamell:
2 1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokospalmsirap
1 1/2 tsk engelsk lakritspulver
1 nypa salt
Gör såhär
Glass:
Mixa alla ingredienser till glassen i en mixer. Låt smeten frysa i en glassmaskin eller häll i en behållare och lägg i frysen. Rör om var 20:e minut i ca. 1 timme eller tills glassen börjar få konsistens.
Karamell:
Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt kokospalmsirap, lakritspulver och salt. Värm över medel värme och låt det 'koka in' i ca. 30 minuter tills massan är kladdig och kolaliknande.
Häll sedan upp massan på ett bakplåtspapper (strö över lite mer salt) och lägg ett bakplåtspapper över. Ställ in i frysen i min. 30 minuter. Ta sedan ut kolan och skär den i strimlor.
Häll glassen i en glassform (denna form används på bilden) och lägg en remsa av kolan i varje glass. Lägg sedan glassen i frysen i min. 2 timmar.