Raw Födelsedagstårta med chokladmousse
Skapa ett "WOWmoment" med vår mumsiga födelsedagstårta, som är en läcker raw chokladtårta, helt mejeri- och glutenfri.
Dekoration:
Du behöver
Bottnen:
200 g valnötter
150 g dadlar, utan kärnor
En nypa salt
1 tsk kanel
2 msk jordnötssmör (neutral)
Choklad fyllning:
400 g cashewnötter (blötlägg över natten)
100 g kakaosmör
100 g kakaomassa (eller mörk choklad)
100 ml kokospalmsirap
400 ml kokosgrädde (1 burk)
En stor nypa salt och en stor nypa vanilj
50 ml kokosolja, kallpressad
4 msk raw kakao pulver
Dekoration:
Bär, grädde, frukt...
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till tårtbotten tills det klibbar bra och du kan forma en boll med det. Tryck ut på ett bakplåtspapper i en kakform.
Fyllningen:
Blötlägg cashewnötter dagen innan du gör tårtan!
Mixa cashewnötter tillsammans med kokosgrädden, kakaopulver och kokospalmsirap till en slät smet, mixa länge för att få rätt konsistens. Smält kakaosmör, kakaomassa (eller choklad) och kokosolja, ha i salt och vanilj och mixa sedan allt tillsammans med cashew blandningen, mixa tills allt är bra blandat och smeten är helt slät och krämig. Häll över tårtbotten och ställ i frysen i ca 2-3 timmar eller tills tårtan har stelnat helt och du kan ta ut den från formen. Dekorera som du önskar och förvara i kylskåpet för bäst konsistens.
Tårtan går bra att frysa men behöver då tinas i minst 2 timmar innan servering.
Receptet är skapat och fotograferat av Niina Snijder