Kollagenmuffins med banan och choklad
En av dessa muffins motsvarar en daglig dos av vårt populära kollagen - nämligen 10 gram. Det är därför vi har valt att kalla dem "mammas muffins":-)
Du behöver
12 stk.
2 msk. kokosolja
3 dl. havregryn
3 msk. sesamfrö
4 ägg
2 dl. kollagen pulver
1 dl. mörk choklad – groft hackad
4 mogna bananer
2-3 dadlar
1 msk. bakpulver
1 tsk. salt
1 1⁄2 dl. mandelmjölk eller vatten
Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader, vanlig ugnsvärme
Lägg alla ingredienser i en skål och vispa för han (eller använd matberedare) tills bananarna är helt mosade och det hela är blandat väl.
Fördela smeten i 12 muffinsformar (använd ekologiska formar utan skadlig kemi, t.ex. Änglamark) eller våra muffinsform
Baka i 19-20 minuter vid 180 grader.
Frys dina muffins och låt dem tina på köksbordet under natten, då är de redo att baragrabba tag i när du åker till jobbet på morgonen.
Tips: Degen kan också användas till våfflor, där de bakas i ugnen i våffelformar. Mängden deg och bakningstid är densamma som för muffins.