Kinky Pinky

Perfekt till prinsess-kalas ;-)


Till ca. 12 personer

Du behöver

KAKBOTTEN

  • 1 dl dadlar
  • 1 msk linfröolja eller annan olja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 hackade paranötter
  • 2 dl kokomjöl
  • 1 dl torkade mullbär

HALLONCREME
6 dl cashewnötter
1 dl kokospalmsirap
3 dl hallon, färska eller frusna
4 msk kokosolja
2 msk kakaosmör

KOKOSPYNT
3 msk kokospalmsirap
1/2 dl blåbär
2 dl kokosflingor

Gör såhär

KAKBOTTEN: Mixa dadlar, linfröolja och vaniljpulver till en jämn massa i din matberedare. Tillsätt paranötter och kokosmjöl. Häll degen i en skål och rör ned de hackade mullbären. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut degen i formen till en botten.

HALLONCREME: Mixa cashewnötter med sirap och hallon till en helt slät creme utan klumpar av cashenötter. TIllsätt därefter kokosolja och kakaosmör och mixa igen. Häll cremen över botten i formen och ställ kakan i frysen i ca .1 timme.

KOKOSPYNT: Mixa blåbär med sirap och häll blandningen i en skål. Vänd ner kokosflingor och rör om ordentligt. När kakan är helt fast så använder du en kniv till att få av formen från kakan. Ta bort bakpapper och sätt kakan på ett fat. Innan servering kan du pynta kakan med lila kokosflingor :-)

Recept är från RawCake
Fotograf: Camilla Hey