Julkål på ett nytt sätt

Bakad rödkål är ett vackert och smarrigt inslag på julbordet. Bara din fantasi sätter gränser för hur du väljer att servera din rödkål. Här är en bakad variant med mandel och färska örter.


INGREDIENSER:
1 rödkålshuvud i skivor

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

2 msk saft från sitron el lime

1 tsk kokospalmsirap eller annan sötning

1 tsk chipotle salt eller 1 tsk salt, chiliflakesr,s- vartpeppar och paprika
Lite havssalt

En liten näve mandlar
Ev. lite soja
Färska örter, lime, och äpplen i skivor till att pynta med.

Gör såhär:
Skär rödkålen i skivor. Lägg skivorna i en ugns- säker form. Pressa ner vitlöken och blanda ihop med övriga ingredienser (förutom havssalt) till en marinad. Smaka av med lite soja om du vill ha den lite mer pikant. Pensla rödkålen med marinaden och hacka mandeln i små bitar. Strö havssalt och mandel över kålen och baka i ugnen i 200 grader i ca. 30 minuter Håll koll på kålen så den inte blir bränd.
Garnera med färska örter och skivor av äpplen och lime innan servering.