Grönkålsrilett

Denna förrätt är helt fantastisk under vintermånaderna. Grönkål är Nordens supermat nr. 1 under våra kalla månader.


Till 4 personer
Du behöver:
6 stjälkar grönkål
1 medelstor rödlök
1 kvist färsk dill
1 portion raw creame cheese
2 msk rosa pepparkorn
2 msk balsamvinäger
3 matskedar citronsaft
1 tsk rökt salt eller vanligt salt
Blandad krispig grönsallad med rödbetsskott till servering
Nymalen svartpeppar


Gör såhär

Skölj grönkålen noga, ta bort stjälkarna och hacka kålen fint. Finhacka rödlöken och dillen.

Rör den hackade grönkålen med raw cream cheese, finhackad rödlök, finhackad dill, rosa pepparkorn, balsamvinäger, citronsaft och rökt salt.

Servera grönkålen med tillbehör på en botten av krispig sallad. När du använder serveringsringar blir din rilette helt rund och lätt att portionera. Om du inte har dessa kan du såklart också bara servera en klick rilette på varje tallrik.

Strö över nymalen peppar innan servering. Server evt. med råa kex eller en bit glutenfritt bröd.

BONUS Grönkål är en ren vitaminbomb och bl.a. en bra källa till järn, kalcium, vitamin A och C, och den är rik på naturliga antioxidanter, som skyddar kroppens immunförsvar.

Receptet är från 42Raw
Fotograf: Kristian Holm