gRAWnola
Gör en stor portion gRAWnola – så har du frukost till flera dagar.
Till en stor behållare
Du behöver
VERKTYG dehydrator eller ugn
3 dl hel bovete, blötlagd i vatten och 1 msk citronsaft natten över
1 dl olika nötter, blötlagda i saltvatten i sju timmar
1 dl solrosfrö
1 dl torkade aprikoser, hackade i mindre bitar
1 msk kanel
1 dl torkade kokosflingor
5 msk kakaonibs
1 dl avskalade hampfrö
½ tsk god salt
Gör såhär
Skölj den blötlagda boveten noggrant i kokt, nedkylt vatten. Hacka nötterna i en matberedare tillsammans med solrosfrön. Tillsätt torkade aprikoser och kanel och blanda väl i en skål med kokosflingor, bovete, kakaonibs, skalade hampfrön och salt.
Torka GRAWnola på i en dehydrator i ca. 5-6 timmar. Om du inte har en dehydrator kan du torka i en vanlig ugn vid lägsta temperatur med ugnsluckan lite öppen.
Servera GRAWnola med mineralmjölk, färska bär och skivad frukt. GRAWnola förvaras i en lufttät behållare på en torr plats i ca. 14 dagar.
Fotograf: Kristian Holm
Receptet är från boken 42Raw