Glutenfria pepparkakor

Hämta vår jul-ebok med julrecept utan gluten, mjölk eller vanligt socker. Klicka här

En julklassiker som är snabb, mysig och lätt att göra.

Ca. 50 st.

Du behöver

100 g. rismjöl
50 g. bovetemjöl
40 g. kokospalmsocker
8 dadlar
4 msk. vatten
60 g. kokosolja
1½ tsk. kanel
½ tsk. nejlika
½ tsk. natron

Gör såhär

Hacka dadlarna i små bitar och lägg dem i en kastrull med vatten och låt dem puttra i några minuter. Tillsätt kokosblomsocker och mixa det hela till en slät dadelmassa med en stavmixer. Rör ner kokosoljan i den varma dadelmassan så att den smälter. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt dadelmassan och knåda ihop det hela väl. Degen blir dock inte helt sammanhängande och kan vara lite smulig.

Kavla ut degen till ca. 2 mm. tjocklek mellan två bitar bakplåtspapper och tryck ut tryck ut degen i formar. Använd en tunn kniv eller en osthyvel och flytta över pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 175 grader i 8-10 minuter – håll koll på dem för helt plötsligt går det undan. Låt dem svalna helt innan du lägger dem i en tätslutande behållare. Recept från Trine Vesteraa