Glutenfria power bröd

Här kommer lösningen på glutenfritt bröd som är maxade med näring. De innehåller varker gluten eller mjölkprodukter.

20 st. bullar

Du behöver

1 liter ljummet vatten
25 g gäst
2 msk Husk (loppfröskal)
1 liten mask. honung eller kokospalmsirap
2 tsk salt
1 näve linfrö (kan uteslutas)
1 näve solrosfrö
1 dl olivolja eller kokosolja
2 ägg
150 g glutenfria havregryn
100 majsmjöl (polenta)
100 g kikärtmjöl (kan ersättas med annat glutenfritt mjöl)
400-500 g bovetemjöl
Sesam att strö över

Gör såhär

Rör gärna degen i en mixer eller matberedare. Blanda först vatten och loppfröskal i några minuter tills de får en geléliknande konsistens. Tillsätt jäst, salt, honung och olja. Rör ned resten av ingredienserna. Låt degen jäsa under en fuktig duk – gärna 2-4 timmar. Lägg bullarna på en plåt med två matskedar så du inte får händerna insmorda i deg. Degen är kletig.

Grädda bullarna i 225 grader i 25 minuter tills de är gyllene och läckra. Lämpar sig att frysas.