Glutenfria bagels
The American way - bare hälsosammare! Vi älskar bagels - speciellt de som har ett lägre innehåll av socker och ett högre innehåll av protein, fiber och kalcium.
De är saftiga, mättande och sedan är de supersnabba att göra.
Fotograf: Camilla Hay
De är saftiga, mättande och sedan är de supersnabba att göra.
Ca. 12 stora bagels eller 30 små
Du behöver
3 dl quinoamjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk salt
4 ägg
2 dl fet kokosmjölk (den feta delen av en kokosmjölk)
2 tsk bakpulver
Gör såhär
Rör om alla ingredienser ordentligt till en jämn smet/deg. Dela upp degen i en bagelform (kan också användas till munkar). Baka vid 200 grader i 10-20 minuter (beroende på ugn och storlek). Fyll INTE dina bagelformar helt med deg, eftersom degen kommer att växa mycket. Fyll dem därför bara till hälften.Fotograf: Camilla Hay