Frukostpaj

Denna paj är en säker vinnare hos stora och små. Inget kladd med deg och kan lätt göras till en vecka åt gången.

Du behöver

2 bananer
2 - 3 apelsiner eller grapefrukter
1 1/2 dl glutenfri havregryn
ev. 1 dl boveteflakes (kan ersättas med havregryn)

1/2 tsk salt

1 dl kokosflingor
1/2 dl kokospalmsirap eller agavesirap
1 1/2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
2 stora ägg
1-2 tsk vaniljpulver
1 tsk. bakpulver

Så gör du

Skär bananerna i skivor och lägg dem i botten på en smord pajform eller en annan ungsfast form. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem i ett nytt lager ovanpå bananerna.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och fördela massan över bananer och apelsiner. Blanda kokospalmsirap, kokosmjölk, ägg och vatten och häll över pajen.

Lägg ett par apelsinskivor eller bananer ovanpå som garnering.

Grädda i en förvärmd ugn på 190 grader (smörj formen om det behövs). Grädda i ca. 40 minuter.


Servera ev. med vispad kokosgrädde och mandelspån.