Fermenterade Pannkakor

Pannkakor på ett helt nytt och hälsosammare sätt. De kallas också Dosa. De har inte bara en fantastiskt god smak, de har också en probiotisk effekt. YAAAY!

Du behöver:

100 g bruna ris 100 g linser – alla linser fungerar
ev. 1 tsk. bockhornsfrö
ca. 1 tsk salt
kokosolja till stekning
Vatten som kan täcka

Gör såhär

Blanda alla ingredienser i en skål och häll i vatten tills det täcker väl. Lämna det över natten med en kökshandduk över. Mixa därefter massan - tillsätt lite mer vatten.

Häll massan/degen i ett patentglas eller en skål med en kökshandduk över. Nu bör degen jäsa i 1-2 dagar. När det luktar surt och bubblar lite är det klart. Rör om degen lätt för att samla den. Stek sedan som små pannkakor. Du kan göra dem både tjocka och tunna - och du steker bara precis som du gör med vanliga pannkakor.

Gudinnatips: stek dem som små tunna pannkakor (2 msk "deg" 3-4 minuter på varje sida - då blir de små läckra och krispiga. Perfekt som små tilltugg som kan toppas med olika tillbehör. Exempelvis regnbågshummus.

PS! Bockhornsklöverna ger en underbar smak och startar jäsningsprocessen, men de kan också utelämnas.