Fänkålssoppa

Den här soppan smakar som en dröm! Oavsett om du gillar fänkål i sin rena form eller inte, är jag övertygad om att du kommer att älska denna sammetslena soppa.

Du behöver:

5 potatisar
2 st fänkål - spara toppen till garnering
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 msk mald ingefära
2 msk mald koriander
ca. 1 liter grönsaksbuljong
1 1/2 dl havregrädde eller vanlig grädde
1/2 citron
salt och peppar
lite smör (veganskt eller vanligt)
lite olivolja

Så här gör du

Skär fänkål och potatis i tunna skivor och fräs i en stekpanna med smör. Finhacka vitlök och ingefära och fräs tillsammans med fänkål och potatis.

När det har fått lite färg så tillsätter du koriander och buljong - ca. 1 liter eller tills grönsakerna är täckta. Låt det puttra under lock i ca. 20-30 minuter.

Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Ringla även över en god olivolja eller annan god olja.

Garnera med de fina topparna av fänkål.

Servera soppan i skålar och pressa saften av 1/4 citron över soppan.