Currysoppa med kokosmjölk, chili och kyckling

Currysoppa med kokos och chili är så gott! Testa denna lätta och supersnabba version med kyckling, vårlök och röd paprika.

PS! På bilden är soppan mixad. Men den är också god som "omixad" ;-)

Till 2 -4 personer

Du behöver

1 - 2 tsk gul currypasta eller vanlig curry
1 burk kokosmjölk
1 mskk. kokosolja
4 dl. buljong
1 bund vårlök
1 liten röd paprika
1 liten färsk chili som finhackas
280 g. innerfile av kyckling eller kött och buljong från 1/2 kokt kyckling
saften från 1/2 citron
ev. 2 msk. fisksås

Så gör du

Hetta upp oljan och tillsätt curry. Späd med kokosmjölk och buljong (och eventuellt kokande vatten från kycklingen). Koka upp och låt det koka i ca. 5 minuter. Lägg i de skivade grönsakerna. Låt soppan sjuda i 5 minuter och mixa den sedan slät. Tillsätt sedan kycklingen och koka ytterligare 5 minuter.
Smaksätt med citron, fisksås, salt och peppar.

Du kan också avstå från att mixa soppan.

Servera med brunt ris eller bröd.

PS: Gör en vegansk version av soppan genom att helt enkelt låta kycklingen utebli.