Chokladmuffins med kollagen
När du bakar med kollagen så får dina smarrigheter en SUPERSKÖN och svampig konsistens. Det är så GOTT!
1 st. av dessa muffins svarer till en dags dos av vårt populära kollagen, dvs. 10 g.
Du behöver
10 st.
2 msk. kokosolie
3 dl. havregryn
3 msk. sesamfrö
4 ägg
1 1/2 dl. Collagen Chocolate
4 mogna bananer
1 dl växtbaserad dryck
2 tsk. bakpulver
1 tsk. salt
Ev. 50 gram hackad, mörk choklad
Gör såhär
Börja med att sätta ugnen på 180 grader vanlig ugn (inte varmluft).
Lägg alla ingredienser (minus hackad choklad) i en skål och rör med elvisp, mixer eller matberedare tills bananarna är helt mosade och allt är väl blandat.
Rör sedan om önskas, hackad choklad ner i smeten.
Fördela smeten i ca. 10 muffinsformar (använd ekologiska formar från, t.ex. Änglamark) eller våra muffinsilikonformar
Baka i 19-20 minuter vid 180 grader.
Frys dina muffins och låt dem tina på köksbordet under natten, så är det muffins to go på morgonen.
Tips: Smeten kan också användas till våfflor, där de bakas i ugnen i våffelformar. Mängden deg och bakningstid är densamma som för muffins.