Ceremoniell kakao

Njut kakaons alla fantastiska egenskaper med en härlig ceremoniell kakao som inte kräver mer än 3 ingredienser.

 

Du behöver

15 g raw kakaomassa, hackad eller i bitar
1/2-1 tsk kokosblomnektar eller kokossocker till sötning
Cirka 300 ml växtbaserad mjölk

Gör såhär

Blanda allt i en liten kastrull och värm vätskan långsamt under ständig omrörning. Låt det inte koka! Då går du miste om all näring. Ta bort kastrullen från plattan innan varm chokladen når kokpunkten. Drick direkt som det är eller med vispad grädde.

 

Gudinnetips: Grädde kan göras genom att vispa det feta i en kokosmjölk med lite kokospalmsocker eller vaniljsocker för smak. Tillsätt färg från Raw Pitaya så får du grädden härligt rosa.

 

Vill du lära dig mer om kakao och dess effekt läs vår kakaoguide här!

 

Fotograf & recept: Niina Snijder