Choklad & vaniljglass med körsbär
N'ice Cream med choklad och vanilj.
(till ca. 12 is)
2 burkar kokosmjölk
4 msk. kokospalmsirap
1 näve (färska) körsbär
2-3 msk lechitin granulat eller
2 äggulor
1-2 msk. mandelsmör eller annat nötsmör
4 msk. kakaopulver
1 tsk. vaniljpulver
Mixa alla övriga ingredienser - förutom kakaon - och lägg glassmeten i din glassmaskin och följ instruktionerna.
När massan är lite fastare än mjukglass, dela glassen i 2 portioner. I den ena portionen, rör ner vaniljpulvret och i den andra, rör ner kakaopulvret och hackade körsbär. Fördela i glassformar och låt frysa ordentligt i några timmar.
Om du inte har en glassmaskin kan du frysa in glassmeten i ca. 1 timme och när den är halvfryst fördelas glassen i formarna.
Du behöver
Verktyg blender, ev. en glassmaskin(till ca. 12 is)
2 burkar kokosmjölk
4 msk. kokospalmsirap
1 näve (färska) körsbär
2-3 msk lechitin granulat eller
2 äggulor
1-2 msk. mandelsmör eller annat nötsmör
4 msk. kakaopulver
1 tsk. vaniljpulver
Gör såhär
Rengör och dela körsbären (ta bort kärnan).Mixa alla övriga ingredienser - förutom kakaon - och lägg glassmeten i din glassmaskin och följ instruktionerna.
När massan är lite fastare än mjukglass, dela glassen i 2 portioner. I den ena portionen, rör ner vaniljpulvret och i den andra, rör ner kakaopulvret och hackade körsbär. Fördela i glassformar och låt frysa ordentligt i några timmar.
Om du inte har en glassmaskin kan du frysa in glassmeten i ca. 1 timme och när den är halvfryst fördelas glassen i formarna.