Krämig blomkålssoppa med kokosmjölk
Blomkål är en imponerande grönsak med många talanger. Att blomkål även är fantastisk i soppa är ingen nyhet. Så gör för all del massor av krämig blomkålssoppa. Det är både vackert och supergott!
Till 2 -4 personer
Du behöver
1 litet blomkålshuvud
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
1-2 dl kokosmjölk
saft från ½ citron
Salt och peppar
ev. 1 liten näve persilja eller dill
1 msk. kokosolja
ev. 2 msk balsamvinäger
Så gör du
Hetta upp oljan och tillsätt hackad lök och vitlök. Bryn tills de är klara - utan att ha fått färg. Skölj blomkålen och dela den i mindre buketter. Tillsätt blomkålen och fräs den några minuter.Häll buljongen över och låt koka i ca. 20 minuter.
Ta kastrullen från värmen och mixa soppan. Tillsätt sedan kokosmjölk.
Sätt tillbaka kastrullen på värmen och krydda soppan med citron eller balsamvinäger, salt och peppar.
Serveras med färsk persilja eller dill ovanpå.
Tillbehör: Eventuellt ungsbakta morötter, stekt svampar eller bröd.