Blomkåls Nuggets med dip

Nuggets kan bara något. De påminner om något syndigt men dessa är sunda och närande.

Till 4 personer

Du behöver

1 blomkålshuvud
1 - 1,5 dl mandelmjöl eller kikärtsmjöl
2 ägg
1 dl riven cheddarost eller
1/2 dl näringsjäst
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt och peppar

Vatten eller växtbaserad dryck tills degen blir så pass flytande att du kan doppa blomkålen där i.

Dip: 2 dl raw cream cheese, aioli, barbecuesauce, pesto eller liknande.

Så gör du

Dela blomkålen i buketter. Blanda ihop övriga ingredienser och doppa blomkålen i degen. Lägg buketterna på en bakplåt och baka i ugnen vid 225 grader i 15 minuter, eller tills de fått en fin färg.

PS! Koka ev. blomkålsbuketterna en kort stund innan du doppar dem i degen men endast snabbt och kom ihåg att torka dem innann de doppas.