Blomkålsbröd med näringsjäst
Det är smart att göra bröd som främst består av grönsaker, protein och fibrer. Dessa tunnbröd med näringsjäst är ett superbra och smarrigt exempel.
Med detta tunnbröd är det lätt att göra en god och mättande måltid. Du tar bara 2 bitar bröd, smör med en god majonnäs eller pesto och toppar med vad du än känner för och voilá, så har du en härligt mättande måltid.
Du behöver:
400 – 450 gram rå blomkål
4 ägg
2 msk. Fiberhusk
½ tsk bakpulver
5 msk. glutenfri havregryn
2 msk. näringsjäst – Ger en god umami som passar bra till grönsaker
1 tsk. salt
Så gör du:
Finhacka blomkålen i en matberedare .
Tillsätt övriga ingredienser och kör igen tills massan är sammanhängande.
Dela smeten i 10 - 12 klattar på 2 plåtar med bakplåtspapper och grädda i 170 grader varmluft i ca 20 minuter. Använd gärna återanvändbara bakark
Om du använder vanligt bakplåtspapper kan bröden behöva svalna innan de tas bort från pappret.
Alla sorters grönsaker kan användas men är de fuktiga måste de rinna av lite när de hackats innan övriga ingredienser tillsätts.
Recept och bild: Sunt förnuft